Kezdőlap / Referenciák

Referenciák

Szélterhelés következtében a napelem rendszerre ható erők kiszámítása több szélsebesség esetén:

“Cégünk napelem tartószerkezetek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A termékeink fejlesztése során rá kellett jönnünk arra, hogy esetünkben az Eurocode által adott eljárások nem vezetnek gazdaságos megoldásokhoz. Mivel a napelem tartószerkezeteknél a szélből adódó terhelések a mértékadók, így arra a döntésre jutottunk, hogy a szél hatását megpróbáljuk numerikus szimulációval megközelíteni. Így találtam a CFD Engineering-re teljesen véletlenül egy internetes keresés során. A kapcsolat felvétele után Róbert gyorsan megértette a feladatot, milyen eredményekre és milyen formában vagyunk kíváncsiak. A megbízást gyorsan teljesítették úgy, hogy közben munkaközi adatokat is kaptunk. A végeredmény az elvárásainknak megfelelt és igazolta az Eurocode-dal kapcsolatos kételyeinket. Úgy gondolom, hogy a hasonló fejlesztéseinkhez megtaláltuk a szimulációs partnerünket.” – Ajkay Tibor, építőmérnök, ügyvezető, DAV Mérnöki Kft.

 

Járműipari könnyűfém öntvények szabályozott hűtésének, hőkezelésének szimulációja, öntőgépek füstelszívásának javítása:

“… A CFD Engineering erőssége a rugalmasság és az ügyfélközpontúság. Külön kiemelendő a nagy tapasztalattal rendelkező mérnöki szakmai hozzáértés. A CFD Engineering szolgáltatási minőségével kivívta vállalatunk vezetőinek és mérnökeinek elégedettségét…” – David Toth, ügyvezető igazgató, Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.

 

 

Gázturbinás erőmű füstgázvezetékének tervezése, hőhasznosító kazán tervezése:

“A közös munkánk gördülékeny volt. Róbert tisztában van a szimulációhoz alapot nyújtó CAD-es feladatokkal is, a változtatások – hozzáadok ezt, elveszek belőle azt – végrehajtásához nem kellett újabb modellt készítenem, azt megoldotta ő. Ez ugyanis másoknál gond volt. Továbbá a munka végrehajtásának sebességében is jelentős a növekedés a korábbi partnereimhez képest.” – Szabó András, vezető tervező, www.procad.hu

 

Vegyipari gépek, berendezések tervezése, műszaki felsőoktatás:

“Mindig elérhető vagy, ha valami gondom van, mindig kérdezhetek. Ettől jobb kapcsolatot nem tudok elképzelni.” – Dr. Szepesi Gábor, egyetemi docens, Miskolci Egyetem Vegyipari Gépek Intézeti Tanszék

 

 

 

Légfüggönyös hűtőgépek fejlesztése, CFD szoftver oktatás és terméktámogatás:

The implementation days were very useful after the training. I am very happy to cooperate with you and your company.”

“Az oktatást követő alkalmazástechnikai napok nagyon hasznosak voltak. Örülök, hogy veled és a cégeddel dolgozunk együtt.” – Roman Visnovsky, financial director, Pastorkalt a.s.

 

Hulladékégető környezetvédelmi fejlesztése:

“A füstgázhűtővel kapcsolatban adódtak kérdéseink, pontosan nem tudtuk, hogy hogyan játszódik le a hűtési folyamat a toronyban. Szerettük volna tudni, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy az elsődleges feladatot, azaz hogy ne keletkezzen víz a torony aljában meg tudjuk oldani. A szimulációval sikerült olyan megoldást találni, amivel ez a probléma megszűnt. Már az első eredmények igazolták azt, hogy amit sejtettünk a valóságban is lezajlik: a füstgáz eltolja a vizet a kamra falára. Biztos vagyok benne, hogy a szimulációval sikerült olyan verziókat, próbálkozásokat kizárni a berendezés áttervezésénél, amiket a szimuláció nélkül megtettünk volna.” – Benkő Jenő, vállalkozási iroda vezető, Ventifilt Zrt.

 

Pneumatikus elemek fejlesztése:

“Közös munkánk során az eredményeket gyorsan megkaptuk, azokat Róberttel együtt értékeltük és ezek alapján döntöttünk a megvalósítandó termék alkatrészeinek geometriájáról. A vizsgált pneumatikus elosztó későbbi mérési eredményei a légszállítás szempontjából visszaigazolták az áramlástani szimuláció által előre jelzett értékeket. A szimulációval 2-3 prototípus legyártása és mérése volt elkerülhető, valamint több hetes kísérletezést sikerült néhány napra rövidíteni” – Szabó Krisztián, gyártmányfejlesztés vezető, FESTO-AM Gyártó Kft.

 

Nanokompozit tömlő szimulációk az olajipar számára:

“A közös munka során példaértékű együttműködés alakult ki Róberttel, aki szakterületének kiváló ismerője. A legkülönbözőbb témákkal kerestük meg őt és minden esetben hatékonyan tudta támogatni a fejlesztési munkánkat. Ha a jövőben újabb áramlástechnikai szimulációt igénylő feladat adódik, biztosan Róbertet fogjuk felkérni szaktanácsadóként.” – Dávid József, fejlesztési osztályvezető

 

 

Top