Kezdőlap / Ügyfeleinknél jelentkező előnyök

Ügyfeleinknél jelentkező előnyök

Ügyfeleink az ipari berendezések és termelési folyamatok áramlás- és hőtani problémáinak megoldása során számíthatnak a CFD Engineering szakmai tapasztalatára és a CFD szimulációhoz kapcsolódó erőforrásaira.

Pornak és füstnek kitett operátor egy öntőgép mellett, nem megfelelő hatékonyságú öntvényhűtő berendezés, hőkezelő kemencékben és autoklávokban kialakuló egyenetlen hőmérséklet eloszlás. Csak néhány példa az elmúlt években sikerrel megoldott problémák közül.

A nehéziparban működő számos ügyfelünk, akik a saját szakterületükön világelsőnek számítanak, mielőtt igénybevették volna CFD szimulációs szolgáltatásunkat, nem alkalmazták a mérnöki problémamegoldásnak ezt a számítógéppel segített eljárását. Pedig nagyon komoly kihívásokkal kerültek szembe, amikor egy munkahely levegőjét egészségesebbé, vagy egy termelő berendezést hatékonyabbá akartak tenni.

Támaszkodva a CFD Engineering tapasztalatára és erőforrásaira, a szimulációs mérnöki szolgáltatásunk segítségével végül meg tudták oldani a fő tevékenységüket évek óta beárnyékoló, anyagi veszteséget is okozó problémáikat.

Az ügyfeleink jól járnak, amikor a probléma megoldásával a CFD Engineeringet bízzák meg, mert:

  • a kulcsfontosságú termelési folyamataikat hátráltató áramlás- és hőtani problémáikra gyorsan megkapják a megoldást, miközben a termelési mérnökök a saját szakterületükre koncentrálhatnak.
  • az emberi egészségre ártalmas körülmények között működő gépek, berendezések biztonságosan vizsgálhatók és fejleszthetők a számítógépes szimulációs környezetben. Gondoljon egy üvegolvasztó kádkemencére, ahol az olvadt üveg feletti gáztér 1400°C-tól is nagyobb hőmérsékletű. Milyen más módon lehet gyorsan, részletes és térbeli eloszlású áramlási sebesség, nyomás vagy hőmérséklet adatokat szerezni a kemence működési paramétereinek vizsgálatához? Milyen más módon lehet egy kemence falazat 13-15 évig tartó kopási jellegzetességeit felgyorsítva tanulmányozni?
  • kis méretekkel rendelkező vagy nagy sebességgel dolgozó berendezések működése elemezhető és javítható. Egy kromatográfiás berendezésben az a cella, ahol a tisztítási folyamat zajlik 1.75mm átmérőjű és 40mm hosszú, ráadásul 1200 1/perc fordulatszámmal forog. Nincs más, hasonlóan hatékony módja a kromatográfban lejátszódó folyamatok vizsgálatának, mint a számítógépes szimuláció.
  • CFD szimulációk segítségével olyan kulcsfontosságú gyártóberendezések vizsgálhatók, amelyek még csak a tervezési fázisban vannak. A berendezés részegységeinek elrendezése, ventilátor kapacitás, nyomásesés, a gyártott termék hőmérséklet eloszlása mind kiszámíthatók. És ami egy új célgép esetén a legfontosabb, hogy a berendezés specifikációját szabatosan, a legfontosabb paramétereket pontosan ismerve lehet összeállítani és a beszállítónak átadni. Ugyanez érvényes a beszállítói koncepciók ellenőrzésére is. Sokkal olcsóbb és egyszerűbb egy célgép tervezési paramétereinek leellenőrzése a szimulációs környezetben, mint egy nem megfelelő módon kialakított berendezés miatt kieső termelési értéket megmagyarázni a cég tulajdonosának.
  • teljesíteni tudják a termékeikre vonatkozó, folyamatosan szigorodó minőségügyi és gyártási költség követelményeket. Ilyenek például az autóipari öntvények mechanikai tulajdonságai, ha a műszaki paramétereket nézzük. A gyártási költség csökkentése és a kedvező mechanikai tulajdonságok egyszerre érhetők el akkor, ha a meglévő berendezést szimulálva felderíthetők annak hatásfokát csökkentő tényezők és a szimuláció segítségével ezeket megszüntető megoldások dolgozhatók ki. Így akár egy új termelő berendezésbe történő beruházás is szükségtelenné válhat.

Ha szeretne a munkáinkról többet megtudni, vagy úgy gondolja, hogy a segítségére lehetünk áramlás- és hőtani problémájának megoldása során, kérjük küldjön üzenetet a Kapcsolat menüpontban, vagy emailben az offce@cfdengineering.hu címre.

Top